+ Reply to Thread
Page 8 of 8 FirstFirst ... 6 7 8
Results 71 to 80 of 80

Thread: Eutelsat 172A @172E Chat & Reports

  1. #71
    Super Moderator
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Apsattv
    Posts
    3,249

    Default

    Quote Originally Posted by Blackman View Post
    You now live in WA ?
    No I use a remotely connected motorised Dish located there. Over Teamviewer over the net
    The 2.7 goes from 57E to 180E and the KU is set for 152 156 160 and 166E

  2. #72
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Australia
    Posts
    104

    Default

    Quote Originally Posted by Apsattv View Post
    No I use a remotely connected motorised Dish located there. Over Teamviewer over the net
    The 2.7 goes from 57E to 180E and the KU is set for 152 156 160 and 166E
    Interesting!! How far can you get on the westerns side from where you live in ?

  3. #73
    Super Moderator
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Apsattv
    Posts
    3,249

    Default

    In NZ you can go to i think around 96E if you live in the far far sw. But 100.5E is about the true lowest for most, in the other direction you can probably go to around 120W etc but only usa domestic sats in that direction. Some of which could be seen on very large dishes back in the analog days

  4. #74
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Hawkes bay
    Posts
    547

    Default

    In the eastern north island asiasat 5 is invisible & gisbourne is hidden from asiasat 7

  5. #75
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Australia
    Posts
    104

    Default

    Quote Originally Posted by Blackman View Post
    Well I tried my Hardest to solve this issiue to get the mux PLTV, Adhoc and Sky on Eutelsat 172 E. I spent 6 hours of frustration doing this. I even tried a Brand new LNB F complelete with its Feed horn and had no luck. The two LNBF I have that I used one has 4 inputs and the new one has
    one only two and what surprised me the New one the one with 2 inputs has lees grunt then the older one with 4 inputs. Yes I had trouble getting weaker Transponders with the new one both Vert and Horz. Both LNBF are made at International USA
    Now I tested using my older original LNB and the same happened with the new one as if I set it up to go from 91.5 tested at 100 E tested at up to 138 Deg E and to 166 All was good(the new one has less Quality, less grunt but the pattern was the same)
    but still cannot get 172 Deg E set a what it has been set for for 3 years so when I get to 172 East I re skew the LNB about 10 to 12 MM and I BARELY I say Again Barely get Adhoc, PLTV, Sky (if I move it 1MM closer the other way I will lose it)
    and when I get these 3 on the edge where its locked and move the dish back westward toward Asiasat 5 at 100 Degrees East I lose some of the HORIZONTAL CHANNELS ALONG THE WAY starting from Telstar 18 @ 138 Degrees to Asiasat 5 @ 100 Deg east.
    Now on Asiasat 5 I lose mainly (not all) Horizontal Transponders Like RTR PLANETA and all on 3840 H 29720 5/6 8PSK also C Music, France 24 HD and others on 4040H 29720 5/6 8PSK, Also 3960 H 30000 5/6 8psk, Reuters, i24, Fuel TV,
    Now That I have the 2.3 Dish stopping at Intelsat 19 Cband for the first TIME since I have a Fixed CBAND dish there and did not need the mortised dish to stop there I can tell you the Both V and H are ok. "EG" Arirang TV which is on Vert and the Signal and the
    quality is the same as my 1.8 Prodelin, NHK Japan on HORZ is Good and YTN which is on Vert is ok so by this you can see that my motorised dish is good at Intelsat 19 (both V and H are OK) at 166 Deg and only 6 Deg away from Intelsat 19 I have problem getting The Vert Eutelsat 172
    Mux on there
    What do you all think about this and whats happening.
    Worn Out, took me 50 minute to type this, with 500 spelling mistakes and grammar issues.
    Just as well I have Spell checker otherwise other will not know what i'm trying to say
    Blackman
    On your option what do you think the conclusion of this issue is. Why is vert on Eutelsat At 172 Deg have to have the Skew moved 10 to 12 MM to get the Vert mux there compare from any other satelites on the Mid and western sky's

  6. #76
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Hawkes bay
    Posts
    547

    Default

    Maybe your arc isnt quite,.,......

  7. #77
    Super Moderator
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Apsattv
    Posts
    3,249

    Default

    Quote Originally Posted by wiilliiss View Post
    In the eastern north island asiasat 5 is invisible & gisbourne is hidden from asiasat 7
    When I had my 2.4M up and there wasn't a fence and house next to it. Asiasat 3S @ 1055.E was 8 Degrees elevation. Couldn't get down to 100.5E as at 4.7 Deg elevation dish rim hit the pad.

  8. #78
    Super Moderator
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Apsattv
    Posts
    3,249

    Default

    Huge carrier on
    3887 Horizontal Sr 3299.313 32 APSK FEc 3/4 DVB-S2 ON 0.20 Normal ACM 12.272 3.959 20.2 -39 MIS: 1, BER: 0.0000000, Time to lock: 422 ms 21-Oct-17 3:51:41 PM

    SNR 20.2!!
    This is probably a service that has moved to the new 172B, a massive signal

  9. #79
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Hawkes bay
    Posts
    547

    Default

    Which satbox will find that?

  10. #80
    Super Moderator
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Apsattv
    Posts
    3,249

    Default

    TBS tuner card it was just for reference.
    But a feed was seen @ 172 E Today
    Eutelsat 172E 3908 H Sr 6667 "canal - 13" Nicaragua vs Taiwan Baseball feed

+ Reply to Thread
Page 8 of 8 FirstFirst ... 6 7 8

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts