+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10

Thread: Tarankai (Mount Egmont) on air

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Taranaki
    Posts
    1

    Default Tarankai (Mount Egmont) on air

    Channel 32, 34, 36 now active - 18 channels loaded

  2. #2
    Senior Member kiwisteve's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Kapiti Coast
    Posts
    1,139

    Default

    working well on the Kapiti Coast from there old 43 ele Aimco with some directors missing at roof level no AMP and long coax
    .
    Reception full strength and Quality at Bell Block on DSE / Zinwell also 43 el Yagi

    3 viewers known on Day 1 LOL

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hamilton
    Posts
    156

    Default

    ...14 years late Taranaki finally gets TV4/C4/FOUR

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New Plymouth, New Zealand
    Posts
    7

    Default

    And now it's gone...

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New Plymouth, New Zealand
    Posts
    7

    Default

    ...And now it's back again

  6. #6
    Senior Member kiwisteve's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Kapiti Coast
    Posts
    1,139

    Default

    All part of the startup tests

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New Plymouth, New Zealand
    Posts
    7

    Default

    Will they turn it off again?

  8. #8
    Senior Member kiwisteve's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Kapiti Coast
    Posts
    1,139

    Default

    Typically you could expect around a week to a fortnight for testing a new service
    so could be on and off while tests are made . But due to the current weather conditions
    on the mountains , that may be shorter !!

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New Plymouth, New Zealand
    Posts
    7

    Default

    It went off today, but is back on now. According to third hand information (supposedly from one of the people putting the transmitter together), it was turned off for the weekend because it was "interfering with sky".

    This doesn't really sound right to me (with a satellite dish being a highly focused parabolic antenna), but given how little I understand of radio I am not really sure...

  10. #10
    Senior Member kiwisteve's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Kapiti Coast
    Posts
    1,139

    Default

    That is possible ( Indirectly) some of the decoders may be set up to use RF out to the TV set rather than by A V cables
    ch 32 34 or 36 same as DTT may have been used as the Modulator output channel
    Could be cured by removing the UHF loop from the SKY box or changing the RF out away from 32 to 36 etc
    The same may go for some DVD recorders and VCRs that use those channels as the output

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts